Proiect Erasmus+ FIT FOR FUTURE


Pagina Twinspace FIT FOR FUTURE

Canalul Youtube FIT FOR FUTURE

Școala Gimnazială Nr. 1 Dichiseni, ca școală partener, în perioada 1.09.2018-31.08.2020, derulează proiectul educațional ”Fit For Future” (Potrivit pentru viitor), proiect finanțat prin programul Erasmus +, ce se va desfășura în parteneriat cu școlile: Szkola Podstawowa nr.1 im.Kazimierza Wielkiego din Grybów – Polonia (școală coordonatoare), Zağnospaşa Ortaokulu din Balıkesir – Turcia, I. C. Albano Loc. Cecchina din Albano Laziale – Italia, Agrupamento de Escolas Pinheiro e Rosa din Faro – Portugalia, Birzu Kastonu pagrindine mokykla din Birzai – Lituania.

                Acest proiect ”Fit For Future” (Potrivit pentru viitor) vizează dezvoltarea competențelor elevilor noștri legate de alte tipuri de inteligențe, respectiv sănătate și fericire deoarece  acestea asigură elevilor o minte viguroasă și un corp sănătos. Întrucât mulți elevi se confruntă cu un mediu stresant, respectiv probleme cu imaginea lor corporală, sentimente de inferioritate, regim de viață nesănătos, alimentație precară și nesănătoasă, hărțuire cibernetică și  dependență de Internet aceștia devin nefericiți, nereușind să aibă o viață social normală și prezintă riscul părăsirii timpurie a școlii. Din aceste motive, proiectul nostru își propune să facă elevii noștri mai sănătoși și mai fericiți.

                Proiectul nostru se concentrează pe dezvoltarea abilităților de bază și transversale. Acest proiect furnizează elevilor noștri oportunitatea să se exploreze și să se decopere pe ei înșiși. Școlile partenere vor coopera pentru a rezolva probleme și pentru a împărtăși exemple de bună practică. Proiectul include discipline cum ar fi: Științe, Matematică, TIC, Psihologie, Muzică, Arte și limba Engleză.

                Obiectivele urmărite:

  • Dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale, civice, lingvistice, sociale ale elevilor
  • Extinderea conștientizării culturale a participanților, elevi și profesori
  • Sporirea motivației elevilor în a-și menține starea de sănătate și în a învăța să-și rezolve problemele din viață.
  • Îmbunățățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină
  • Integrarea  aspectelor intercurriculare în procesul instructiv pe scară largă
  • Optimizarea metodelor didactice prin schimbul de bune practici
  • Dezvoltarea competențelor interpersonale și interculturale
  • Utilizarea surselor de informații noi și diversificate, precum și a instrumentelor TIC
  • Încurajarea coeziunii culturale și sociale

Competențele abordate de proiect:

  1. Competențe cheie (inclusiv matematică și alfabetizare) – abilități de bază
  2. Sănătate și bunăstare
  3. Părăsirea timpurie a școlii/prevenirea abandonului școlar

Prin acest proiect vrem să creăm un mediu în  care participanții nu numai că vor beneficia de noi cunoștințe, dar vor dobândi noi abilități, vor fi încurajați pentru a conștientiza importanța învățării, despre  cum să fii fericit și sănătos prin  utilizarea matematicii, științelor, dar și vor fi sprijiniți în  dezvoltarea  creativității și a competențelor de organizare și lucru în echipă.  Prin diferite activități, interacțiuni și schimburi de elevi, aceștia vor fi motivați să înțeleagă cum să fie sănățoși și fericiți în țara lor și alte țări din Europa. Pe această cale, ei vor învăța să accepte obiceiuri, culturi, tradiții și să constate că suntem asemenea chiar și atunci când suntem diferiți.

ACTIVITĂȚI PROIECT:

Prezentare proiect:

MY SCHOOL (Prezentări ale școlii noastre):

MY PRESENTATION (Prezentarea echipei de proiect a școlii):

PROPUNERILE PENTRU LOGO-UL PROIECTULUI:

PROPUNERI PENTRU SLOGANUL PROIECTULUI FIT FOR FUTURE:

INTERPRETAREA CHESTIONARELOR LEGATE DE STAREA DE SĂNĂTATE:

INTERPRETARE CHESTIONARE APLICATE ELEVILOR:

INTERPRETARE CHESTIONARE APLICATE PĂRINȚILOR ȘI CADRELOR DIDACTICE:

MIC DEJUN SĂNĂTOS:

FELICITĂRI DE CRĂCIUN ȘI ANUL NOU PENTRU ȘCOLILE PARTENERE:

DISEMINARE PRIMA ÎNTÂLNIRE DE PROIECT

 FIT FOR FUTURE

O parte din echipa de proiect a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dichiseni compusă din profesorii: Artemiza Milea, Sanda Andreescu, Cosmina Georgiana Ene, Cecilia Teodora Ghiță a participat la prima întâlnire de proiect transnațională (Short-term joint staff training event) care s-a desfășurat în cadrul proiectului de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, proiecte doar între școli  Erasmus+ ”Fit For Future”, acțiunea cheie 2, 2018-1-PL01-KA229-050588_2.

2018-1-PL01-KA229-050588_2

  Această întâlnire a avut loc în perioada 6.01.2019 – 12.01.2019 în localitatea Balikesir, Turcia la școala gazdă  Zağnospaşa Ortaokulu.

Obiectivele întâlnirii au fost:

  • Discuții privind managementul de proiect, planurilor de diseminare, chestionarele ce urmează a fi aplicate și a celor deja realizate precum și planificarea următoarelor activități
  • Unelte web2 in proiectele Erasmus+ și etwinning: Unelte de comunicare
  • Unelte web2 in proiectele Erasmus+ și etwinning: Unelte de colaborare
  • Unelte web2 in proiectele Erasmus+ și etwinning: Unelte pentru creativitate

Activitățile derulate în cadrul acestei întâlniri au urmărit dezvoltarea și îmbunătățirea cunoștințelor profesorilor participanți la întâlnire despre uneltele web2.0 care pot fi utilizate în cadrul activităților proiectului respectiv:  comunicarea cu elevii, părinții și partenerii, colaborarea cu partenerii, evaluarea sarcinilor de lucru.

                Activitatea s-a centrat pe utilizarea tehnologiilor TIC în proiecte, în procesul de predare-învățare, în parcurgerea curriculumului școlar.

                Activitatea a cuprins metode interactive care au încurajat profesorii să participe, să exerseze, să discute, să lucreze în echipe, să caute și să-și ia notițe.

                Astfel, programul de lucru în această întâlnire de proiect a cuprins: discuții legate de managementul de proiect – analiza activităților derulate până acum precum și planificarea activităților viitoare, a activităților de diseminare și de monitorizare. S-au stabilit, de comun acord, datele  pentru întâlnirile transnaționale de proiect și s-au revăzut înstrumentele de diseminare utilizate în cadrul proiectului.

 În afară de familiarizarea cu uneltele de lucru web2.0 și de analizele de management această întâlnire de proiect a cuprins și întâlniri cu oficialitățile orașului și a regiunii/municipalității Balikesir, prilej cu care responsabilii guvernamentali șă-au arătat interesul și sprijinul pentru acest proiect și au invitat participanții la discuții constructive pe tema proiectului.

Întâlnirea de proiect a continuat cu diferite vizite tematice la Bergama, Insula Cunda, Golyazi, Balikesir, Bursa, Istanbul, vizite prin care, gazdele noastre ne-au facilitat cunoașterea Turciei din perspectivă culturală, istorică, social.

Considerăm că obiectivele întâlnirii au fost atinse și că proiectul nostru, Fit For Future are toate datele pentru a se derula în continuare cu succes.

Responsabil proiect,

Prof. Milea Artemiza

Imagini, întâlnire de proiect 6-12.01.2019